Potpisan sporazum o finansiranju projekta “Poskidajmo zastave sramote!”

SARAJEVO, 3. juna (FENA) – Ministar Abid Jusić uime Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i predsjednik Udruženja “Bistro” Adnan Osmanagić potpisali su u petak, u zgradi Vlade Kantona Sarajevo, sporazum o finansiranju projekta Udruženja “Bistro” nazvanog “Poskidajmo zastave sramote!”.
U saopćenju Udruženja “Bistro” navodi se da osim projekta Udruženja “Bistro”, Ministarstvo finasira još devet projekata sa oko 44.000 KM.
Termin “zastave sramote” prvi je upotrijebio rahmetli Nijaz Abadžić u svojim emisijama o ekologiji “Zelena panorama” i “Živjeti s prirodom”, a odnosi se na PVC kese koje vise na granama uz rijeke i jezera. One jesu upravo to – zastave naše sramote“, navodi se.

“Poskidajmo zastave sramote” je akcija koju Udruženje “Bistro” Bosna i Hercegovina planira provesti u saradnji sa SOS-dječija sela BiH, Udruženjima sportskih ribolovaca “Vogošća” i “Sarajevo 1906”, te svim drugim zainteresovanim udruženjima ekološke orjentacije.

Akcija će biti provedena u septembru na rijeci Ljubini (potez od Semizovca prema Srednjem) gdje će od otpadnog materijala biti očišćeno korito rijeke i priobalno šiblje, te će najmlađi učesnici u rijeku pustiti i potočne pastrmke – autohtonu vrstu ribe u ovoj riječici koja je ujedno prirodno mrjestilište.

Komentari

komentara

Advertisement

No comments yet.

Leave a Comment