Majstori iz Lukavca na jezeru Starača

Već nekoliko puta Mirza Bektić – Bekta, Anel Bektić – Švabo, Jasmin Purač i Mehmed Mujčinović – Meho, svi iz Likavca, dolaze na jezero Starača, i svaki put naprave ‘photo shotting’ slika sa ulovima na kojima im svako može pozavidjeti.

Ovaj put su ulovili nekoliko štuka, nije bitan broj, a na razne mamce. Vjerujemo da upravo to više interesuje ribolovce, pa je ekipa nesebično iste i pobrojala:

  • Kopito Relax 8 cm SFC dekor
  • Daiwa Prorex 10 i 12 KM
  • Savage Gear Dabush Spinnerbait 18 cm Pink Flash
  • Savage Gear 3D Linethru trout 20 cm, dekor Rainbow Trout

Lukavčani su jezero ‘otkrili’ zahvaljujući prijatelju koji je vlasnik prodavnice ribolovne opreme ‘Ribarska priča’ u Lukavcu. Nakon toga su na internetu našli više informacija i slika ulova, a zatim se 2016. prijavili na prvu ‘Štukijadu’ na jezeru.

Nakon tog prvog dolaska se stvorila ‘neka tajna veza’ između njih i jezera. Majstori su već bili sa iskustvom u lovu na štuke na jezeru Modrac, tako da im nije bio problem otkriti lovne varalice. Svaki njihov dolazak je bio nagrađen lijepim ulovima. Tako je bilo i ovaj put.

A slike koje prave su priča same za sebe – uspomene koje svjedoče i o njihovom umjeću, ali i o bogatstvu jezera Starača kapitalnim štukama.

Neka vam je uvijek bistro i vidimo se uskoro!

Komentari

komentara

Advertisement

No comments yet.

Leave a Comment